Kleinkoor Ars Nova Rhoon
l

Zondagmiddag 14 april zingen wij in de Willibrorduskerk Rhoon ons concert 'Muziek door de eeuwen heen'. Wij worden begeleid door Gertine Hoefnagel orgel. Zie voor meer informatie over haar onder het hoofdstuk concerten. 

Klassieke muziek is een genre dat haar oorsprong vindt in de oudheid en zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft tot aan de moderne tijd. Het genre omvat verschillende stijlperiodes, stijlen en componisten die elk een unieke bijdrage hebben geleverd. Door de eeuwen heen is de klassieke muziek onderhevig geweest aan verschillende veranderingen en innovaties die tot op de dag van vandaag bepalend zijn voor hoe wij nu naar muziek luisteren. Kortom, het historische perspectief van klassieke muziek is een fascinerend en veelzijdig onderwerp waar kleinkoor Ars Nova graag bij stil staat.
Op onze reis door de eeuwen heen zingt Ars Nova muziek uit de renaissanceperiode vanaf 1500, met componisten als Jacob Handl en John Dowland tot aan eigentijdse muziek gecomponeerd in de 20e eeuw, met componisten als Andrew Lloyd Weber en Knut Nystedt. In de tussenliggende periodes kwamen en gingen nieuwe muziekstijlen, zoals barok, classicisme en romantiek. Uit deze periodes zingt Ars Nova composities van o.a. Vivaldi, Bach, Purcell en Mozart.
Wij verwelkomen u graag zondagmiddag 14 april om 15.00 uur in de Willibrorduskerk te Rhoon.Welkom bij de website van Ars Nova Rhoon 

Beste Bezoeker, leuk dat u onze website bezoekt.

Ons koor werd 8 januari 1976 opgericht als a capella koor.

Het doel is mooie muziek uit verschillende - vaak klassieke - stijlperiodes te zingen met soms een knipoog naar de meer hedendaagse muziek. We zijn een amateurkoor en streven er naar om onder leiding van onze dirigent Anastasiya Bouwmans kwalitatief hoogwaardige concerten te geven.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het hoofdstuk 'wie zijn wij'.

Na ruim 46 jaar gerepeteerd en concerten gegeven te hebben in de Dorpskerk van Spijkenisse, repeteren we sinds oktober 2022 in de Maranathakerk, Kleidijk 2B te Rhoon.Op onze site vindt u allerlei informatie over ons koor, wie wij zijn, wat wij doen en waar wij zingen. Geniet van deze site en hopelijk raakt u geïnspireerd om één van onze concerten te bezoeken in de toekomst. U kunt ook lid worden van onze vaste club, maar ook als projectlid bent u van harte welkom. Wij kunnen regelmatig bij alle stemsoorten nieuwe zangers gebruiken. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij ons koor, kom eens luisteren op één van onze repetitieavonden.   

Lees meer onder: lid worden.

Volg ons ook op Facebook: www.facebook.nl/kleinkoor.arsnova.nl