Home
Leden
Lid worden
Dirigenten
Concerten
Muziek
Contact

Huidige dirigent:

vanaf januari 2019

 

Marco 't Hart (geb 1964)

Marco studeerde van 1983 tot 1988 aan het Rotterdams Conservatorium, onder andere als hoofdvak orgel bij Arie J. Keizer en kerkmuziek bij Barend schuurman.

Sinds 1981 is hij organist van de Sint-Catharijnekerk in Brielle waar hij het Kam-orgel (1854) bespeelt; tevens was hij van 1986 tot 2001 Cantor van deze kerk. Hij dirigeerde daarnaast diverse ensembles en koren. waarmee hij concerten en Evensongs verzorgde. Sinds 2018 speelt hij ook geregeld diensten in de Eben Haezerkerk te Pernis.

Als jurylid trad hij op bij het Internationale Beiaardconcours 1999 te Brielle en als artistiek adviseur programmeerde hij enkele jaren de orgelconcertserie en inloopconcerten in de Catharijnekerk.

De opdracht van de gemeente Brielle om een muziekstuk te componeren voor Beiaard, Koperblazers, Koor en Orgel leidde tot de Brielse Ouverture, die werd opgevoerd bij de opening van de Brielse Vestingstededagen (1999), ter gelegenheid van de ingebruikname van de gerestaureerde Catharijnetoren (2002) en bij de ingebruikname van de nieuwe luidklokken (2010).

 

 

 

Herinnering aan onze vorige dirigenten.

Arie Hoek, dirigent vanaf augustus 2016  t/m december 2018

Arie Hoek studeerde de hoofdvakken koordirectie, kerkmuziek, orgel en klavecimbel.  In 2003 werd hij aangesteld als cantor van de Sint Maarten in Zaltbommel.  Ook kreeg hij toen de opdracht in de Sint Maarten een jaarlijkse concertserie met vocale muziek te ontwikkelen. Daartoe initieerde hij de Stichting Maartenskerkmuziek en Cappella Sint Maarten, een regionaal projectkoor voor geschoolde zangers uit de wijde regio.

Vanaf 1994 is Arie Hoek docent kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium, Codarts, voor de vakken hymnologie, cantoraat en meerstemmige kerkmuziek.  Daarnaast is hij als kerkmusicus verbonden aan de Johannes Kerk te Rotterdam met als speciale opdracht, door middel van muziekprojecten de kerk zichtbaar te maken in de wijk.

Tenslotte is het voor hem belangrijk, jonge mensen te interesseren voor mooie klassieke muziek. Speciaal voor leerlingen uit het basis onderwijs en voortgezet onderwijs ontwikkelde hij verschillende succesvolle educatie projecten over de muziek van J.S. Bach.

 

Michel Havenith, dirigent van 2012 t/m juli 2016

Michel is perfectie en geduld, eindeloos geduld tot het goed is. Michel is voor Ars Nova ook vernieuwing en durf, getuige de Scandinavische stukken van o.a. Madetoja, Rautavaara en Trond Kverno. Maar ook Music for the Funeral of Queen Mary van Purcell en Hugo Wolf. Veel om te herinneren.

Tijdens ons jaarlijkse uitje, waar we voor de laatste keer met Michel hebben gezongen, hebben we op warme wijze afscheid van hem genomen met een mooi cadeau en een collage over de afgelopen vier jaren.

Michel overhandigde ons ook een cadeau: een veelvoud partituren van The Lamb van John Tavener. Een prachtig stuk dat we met plezier in ons repertoire zullen opnemen. 

 

 

 

 

John Ram, dirigent van augustus 2009 t/m mei 2011

John was een bevlogen man. Hij liet ons genieten van de muziek van het bekende Gloria van Vivaldi en Alma Dei Creatoris van Mozart. Zijn opgewektheid en humor inspireerden ons. Helaas is John in 2011 overleden. Bas Boender heeft zijn laatste concert overgenomen als dirigent. 

 

 

 

Bas Boender, dirigent van 1999 t/m mei 2009

Bas hield wel van een uitdaging. Zo hebben we ooit Barca di Venezia per Padova gezongen, een frivool stuk over een bootreis van Venetië naar Padua, gecomponeerd door een abt in 1605. Maar Bas heeft ons ook het prachtige Requiem van Fauré laten zingen en stukken van Rheinberger. Deze muziek paste ons als een jas en doet dat nog steeds.

 

 

 

Leo Lommers, dirigent van 1986 t/m 1999

Denkend aan Leo dan zien we een dirigent die ons in aanraking bracht met Duruflé, Quatremotets (Ubi Caritas), maar ook met kerkmuziek. Goede herinneringen hebben we tevens aan het Magnificat van Stanford. Leo heeft het afsluiten van het seizoen met een concertje ter meerdere eer en glorie van onszelf geïntroduceerd met iets gezelligs erna. Dat doen we tot op heden nog steeds met veel plezier.

 

 

 

Arie Noordsij, dirigent van 1976 - 1986

Arie heeft Ars Nova opgericht en was 10 jaar dirigent. Zijn motto vindt u hieronder:"Samen zingen in Ars Nova betekent: niet isoleren. Zingen is vooral luisteren naar anderen en stil zijn. Zingen doe je vooral ook met je oren. Samen een mooie toon maken, elkaar aanvullen, er bijna ademloos van genieten en dat aan anderen willen laten horen." 

 

 

Kleinkoor Ars Nova | info@kleinkoorarsnova.nl